Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 21:37

Ημερίδα με θέμα 'Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ LASERS ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ'.

Tο Σάββατο 24/11/18, 150 ακτινοφυσικοί, ιατροί, τεχνολόγοι, φοιτητές των τμημάτων Φυσικής του ΕΚΠΑ, Π Πατρών, ΣΕΜΦΕ-EMΠ, μηχανικοί παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ημερίδα ΄η Χρήση των lasers στην Ιατρική' η οποία συνδιοργανώθηκε από το Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την ΕΦΙΕ και την ΠΕΦΝΑΙΔΗΤ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ιατρικής Φυσικής 'Medical Physics for patient benefit' στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στις βασικές αρχές χρήσης των laser στην ιατρική και στην αξιοποίησή τους από διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες για τη σύγχρονη αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων. Αναφέρθηκαν επίσης στους κινδύνους σε χώρους λειτουργίας laser και τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την ασφαλή χρήση των laser καθώς και στους ελέγχους ποιότητας και τον ρόλο του φυσικού νοσοκομείου και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σε θέματα ασφαλείας.

Ευχαριστούμε τις νέες συναδέλφους Γεωργία και Ελένη Πρέντου και τους ειδικευόμενους Γιώργο Μπρούμπουλη και Σταμάτη Ράλλη, που βοήθησαν την ημέρα της εκδήλωσης στη γραμματειακή υποστήριξη και στην υποδοχή.

Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν ως χορηγοί της ημερίδας και παρουσίασαν εξελιγμένα συστήματα laser και τεχνολογίες αιχμής : evomed, endotech, System vision, Raymed

Πρόγραμμα ημερίδας: https://tinyurl.com/y9ovnlzt

 

Αναγνώσεις 918 φορές Τελευταία Τροποποίηση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 23:25