Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 00:00

Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με τις μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας κοινοποιούμε μια σειρά πράξεων του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη του Βόλου σχετικά με τις μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες (κατηγοριοποίηση και σχετική νοσηρότητα των 4 πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του περιβάλλοντος) και την επίδρασή τους στον άνθρωπο: ραδόνιο, υπεριώδης, ακτινογραφίες και κινητή τηλεφωνία).

  1. Συνέντευξη στα ΜΜΕ της Μαγνησίας και την ΕΡΤ. Διήρκησε 1 ώρα και παρευρέθηκαν 7 δημοσιογράφοι.
  2. Ομιλία – συζήτηση με τους καθηγητές Φυσικής και Πληροφορικής του Νομού Μαγνησίας (οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας) σε σχολικό χώρο. Παρευρέθηκαν περίπου 100 καθηγητές (2 ώρες εισήγηση – διάλογος και 1 ώρα ερωτήσεις). Ταυτόχρονα έγιναν μετρήσεις με το όργανο ανίχνευσης ραδιοκυμάτων του Πανεπιστημίου και συζήτηση επί των ενδείξεων.
  3. Αξιολόγηση της ημερίδας με τους οργανωτές στο Ιαπωνικό Μορφωτικό Κέντρο 'Τσιπου – Ραδι – Κο" της πόλης του Βόλου.
  4. Μετάβαση στην συνοικία "Άγιοι Ανάργυροι" του Βόλου όπου υπάρχει διαμάχη των κατοίκων ως προς την παραμονή ή όχι κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή. Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες μετρήσεις παρουσία πολλών κατοίκων σε δρόμους, βεράντες και ταράτσες, περιμετρικά της κεραίας και στον χώρο εγκατάστασης της κεραίας. Όλες ήταν δεκάδες φορές κάτω από τα ευρωπαϊκά και ελληνικά όρια ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία που μας προώθησε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κ. Κάππας τον οποίο και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Με εκτίμηση

το ΔΣ της ΕΦΙΕ

Αναγνώσεις 1494 φορές Τελευταία Τροποποίηση: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 13:37