Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 03:00

Επιστημονικά Προσόντα,Εκπαίδευση και Πιστοποίηση

Ο Ακτινοφυσικός από τον οποίο θα ζητήσετε συμβουλή ή θα αναλάβει τμήμα της θεραπείας ή της διάγνωσης, εσάς ή κάποιου ατόμου του περιβάλλοντός σας, διαθέτει βαθιές γνώσεις, έχει ικανότητες και προθυμία να σας συνδράμει. 

Έχει σπουδάσει Φυσικός, έχει διετές Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική και Κλινική Εξειδίκευση ενός έτους. Πιστοποιείται με δύο άδειες από το Υπουργείο Υγείας μετά από επίπονες εξετάσεις: Άδεια Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών και Άδεια Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών. Συνήθως έχει εκπονήσει και διδακτορική διατριβή σε ιατρικά θέματα διάρκεια 3-4 ετών. 

Εν τέλει οι Ακτινοφυσικοί είναι επιστήμονες με 7 έως 11 έτη μεταλυκειακών σπουδών στις οποίες εκτός των άλλων περιλαμβάνεται μεγάλος όγκος γνώσεων ιατρικής, βιολογίας, τεχνολογίας, ηλεκτρονικών, χημείας και πληροφορικής. 

Οι Ακτινοφυσικοί, λόγω της κομβικής θέσης τους στον χώρο των θεραπευτικών και διαγνωστικών ακτινοβολιών και ακτινοπροστασίας πρέπει να διαθέτουν ισχυρή και αναλυτική σκέψη και ικανότητα χειρισμού διαπροσωπικών σχέσεων του πληθυσμού,των συγγενών, των ασθενών και του προσωπικού.

Το επισυναπτόμενο αρχείο περιέχει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την πρακτική άσκηση Φυσικών Ιατρικής.

Katefthynthries odhgies gia thn praktikh askhsh Fysikwn rf

Αναγνώσεις 5865 φορές Τελευταία Τροποποίηση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 23:36