Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 16:44

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΦΙΕ και του προέδρου της ΕΕΑΕ 07-07-23

Αγαπητά μέλη,

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΦΙΕ και του Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) κ. Χουσιάδα, καθώς και του προϊσταμένου της ΔΕΡΣΥΕ κ. Καραμπέτσου, τους οποίους ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και τη γόνιμη συνεργασία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται της σχέσης των μελών της ΕΦΙΕ με την ΕΕΑΕ και ειδικότερα σε πεδία εφαρμογής του ΠΔ 101/2018.

Επιγραμματικά συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  1. Η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στους οργανισμούς οι οποίοι εφαρμόζουν πρακτικές υποκείμενες σε κανονιστικό έλεγχο μέσω της διαδικασίας της καταχώρησης και η ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου του εμπειρογνώμονα ιατρικής φυσικής στις εν λόγω πρακτικές.
  2. Η σημασία της εκπαίδευσης στην ακτινοπροστασία του προσωπικού που εμπλέκεται σε πρακτικές που περιλαμβάνουν ιατρική έκθεση , καθώς και εργαλεία ενίσχυσης της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Η ανάγκη για διενέργεια κλινικών ελέγχων και η συνεργασία της ΕΕΑΕ με τα μέλη της ΕΦΙΕ για την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα ασφάλειας.
  4. Ο ρόλος του ακτινοφυσικού σε πρακτικές μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών και κυρίως σε αυτές που αφορούν στην ιατρική χρήση υπερήχων και laser.

Με εκτίμηση, το ΔΣ της ΕΦΙΕ

Αναγνώσεις 130 φορές