Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:34

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ η οποία θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, από 28 έως 29 Απριλίου 2018.
Η διημερίδα αυτή είναι η πρώτη κοινή επιστημονική συνάντηση Γαστρεντερολόγων και Ακτινοφυσικών, με κύριο σκοπό την ενημέρωση όσον αφορά στα σύγχρονα θέματα ακτινοπροστασίας, στην επεμβατική ενδοσκόπηση. Επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στις ERCP, (ενδοσκοπικές παλίνδρομες χολαγγειογραφίες) και στη βέλτιστη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας, η οποία αποτελεί πλέον καταγεγραμμένο και αποδεκτό δείκτη ποιότητας από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Οι Γαστρεντερολόγοι, που κάνουν χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τον υπάρχοντα κανονισμό ακτινοπροστασίας. Η αναμενόμενη αναθεώρηση του Κανονισμού Ακτινοπροστασίας λόγω της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 59/2013/Ευρατόμ θα καθορίσει το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διοργάνωση της Διημερίδας στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία με σκοπό να ενημερωθούν οι επεμβατικοί Γαστρεντερολόγοι, οι εκπαιδευόμενοι και οι ειδικευόμενοι, οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι, καθώς και οι Νοσηλεύτριες που συνεργάζονται στις επεμβατικές ενδοσκοπήσεις.
Η διημερίδα απευθύνεται τέλος στους Ακτινοφυσικούς που συνεργάζονται στην καθημερινή τους πρακτική με τους επεμβατικούς Γαστρεντερολόγους, αλλά και σε αυτούς που ψάχνουν να βρουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που έχουν σχέση με τις επεμβατικές πράξεις γενικότερα. Στόχος μας είναι η διεπιστημονική μας διημερίδα να αποτελέσει πυρήνα ενημέρωσης και σημείο αναφοράς στη διάχυση και προαγωγή των επιστημονικών εξελίξεων, αλλά ακόμα πιο σημαντικό για μας θα είναι να γεννήσει αποδοτικές συνεργασίες μεταξύ γαστρεντερολόγων, ακτινοφυσικών και λοιπών επιστημόνων. Σας προσκαλούμε λοιπόν να την παρακολουθήσετε και ευελπιστούμε στην ενεργό συμμετοχή σας
Με εκτίμηση,

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Τσαπάκη Βιργινία Υπεύθυνη Ακτινοπροστασίας Ακτινοφυσικός Ιατρικής, Γ.Ν.Ν Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο -Πατησίων
Παρασκευά Κωνσταντίνα Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Γ.Ν.Ν Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο –Πατησίων

Αναγνώσεις 948 φορές